Belastingdienst Actueel

Valse telefoontjes over betalen belastingschuld

Wij waarschuwen u voor valse telefoontjes over het betalen van uw belastingschuld. Iemand doet bijvoorbeeld alsof hij een medewerker van de Belastingdienst is en zegt dat u meteen geld moet overmaken. Ga niet in op deze verzoeken!

Startersdag 4 november - u kunt u nu aanmelden

Bent u net uw eigen bedrijf begonnen? Of denkt u daarover na? Dan is de Startersdag iets voor u! Een gratis evenement met informatieve en inspirerende presentaties en een informatiemarkt. Op zaterdag 4 november 2017 organiseert de Kamer van Koophandel weer zo’n dag. Deze keer in 3 steden: Eindhoven, Groningen en Utrecht. Maar u kunt het programma ook online volgen.

Toelichting Tabel 1 bij de Wet op de omzetbelasting 1968 geactualiseerd

Op 8 september 2017 is in de Staatscourant een besluit gepubliceerd dat een toelichting geeft op de reikwijdte en toepassing van Tabel 1 bij de Wet op de omzetbelasting 1968. In Tabel 1 staat welke goederen en diensten onder het verlaagde btw-tarief van 6% vallen. Het besluit van 8 september heeft 27 posten in deze tabel geactualiseerd.

Vanaf 1 september 2017: verplicht btw verleggen voor telecommunicatiediensten

Op 31 augustus 2017 is een aanpassing van het uitvoeringsbesluit omzetbelasting 1968 gepubliceerd. Ondernemers zijn nu verplicht op hun facturen de btw te verleggen voor telecommunicatiediensten die in Nederland plaatsvinden tussen ondernemers die deze diensten verrichten. Het gaat dan om telecommunicatiediensten die vanaf 1 september 2017 zijn verricht.